54. Hortobágyi Lovasnapok 2020. július 03-05.

Everything about the programmes and prices!

Children's Equestrian Village

EQUESTRIAN DAYS

At the 53d Equestrian Days the Great Plain resounds to more than just the hooves of the galloping horses!
A show extraordinaire, the like of which the Hortobágy has never seen before!

Over recent decades, the Hortobágy Equestrian Days have grown into the region's influential event known beyond the country's borders. The event's main aim is the presentation and popularisation of the past and present of the pastoral culture characteristic of the area, the horse breeding activity of the Máta Stud and fine Hungarian gastronomy. The Hortobágy Equestrian Days show life with horses in a nutshell, embracing professional and amateur horsemen, and horse-loving adults and children alike.

In addition to the high-standard horse shows and competitions lasting several days, events providing worthwhile entertainment, folk art demonstrations, displays showcasing the typical elements of the Hortobágy pastoral culture, the invaluable 101-year-old Landauer carriage and the Nonius horse bred over 200 years, as well as a broad range of popular music concerts ensured that all visitors could find their favourite pastime.

  • Show jumpig, carriage driving

  • Caramel, Balázs Fecó, Wolf Kati, B.Tóth László, Dánielffy Gergő és az utazók, RED Production, Kelet Brass Band

  • Fine Hungarian gastronomy.

  • Joy, fun and laughter!

Programme

Caramel

Molnár Ferenc már “Caramel” művésznéven jelentkezett a 2004 őszén induló Megasztár 2. televíziós tehetségkutató versenyre.
A show elején nagy népszerűségre tett szert a Megasztár-rajongók körében, mivel korábban az ő és Bartók Eszter számát már játszották a rádiók. 2005. áprilisában 12 ezer ember előtt énekelt a Papp László Arénában.

Balázs Fecó

1976-ban Koncz Zsuzsa kísérőzenekarához került, majd 1978-ban, erre az együttesre építve megalapította a Korál együttest.
. Az 1981-es táncdalfesztiválon a “Homok a szélben” című dalukkal óriási sikert arattak. 1979-1984 között egymás után hatszor az év legjobb billentyűsének választották. 1986-tól szólókarrierbe kezdett.

Wolf Kati

2011-ben az év női előadója, 2012-ben A Dal zsűritagja volt.
A magyarországi X-Faktor tehetségkutató műsorban tűnt fel 2010-ben. Ő képviselte Magyarországot a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Düsseldorfban, a What About My Dreams? című dallal.

B. Tóth László

2011 novemberétől elindult újra a Poptarisznya c. műsor, ahol 24 órában visszatért a Poptarisznya és a Calypso rádió hangulata.

Dánielfy Gergő és az utazók

Dalaimmal csendet szeretnék kicsit teremteni az emberek életében, megállítani őket egy pillanatra. Még tanulom ezt a képességet, de remélem, jó úton járok.
A zenekar tagjai: Dánielfy Gergő – Ének, Gitár Bóza Kristóf – Gitár Farsang Gergely – Basszusgitár Mits Márton – Billentyű, Saxofon Orosz Balázs – Dob

Debreceni Népi Együttes

A Debreceni Népi Együttes 1950 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy összegyűjtse és műsorában feldolgozza Hajdú-Bihar megye hagyományait, az alföldi magyar néphagyományokat, dalokat, táncokat.
Ma már hazánk minden tánctípusa és dialektusa szerepel az együttes műsorán. A Debreceni Népi Együttes az Örökös Kiváló Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe díjjal büszkélkedhet. 2008-ban megyei Príma díjjal jutalmazták magas színvonalú munkáját. Az együttes fenntartója a Debreceni Művelődési Központ.

Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia

A régi vásári komédiások boszorkányos ügyessége, a vándorszínészek, és muzsikusok páratlan hangulata jellemzi a társulat mintegy 40 perces műsorát.
Amit a társulat garantál: – tartalmas szórakozás kicsiknek és nagyoknak – páratlan látvány, felejthetetlen élmény – izgalmas világszámok védőháló nélkül

Ládafia Bábszínház

A Ládafia Bábszínház az életre keltett anyag színháza, melynek célja, hogy népmeséink könyvekbe kötözött lélegzete újra szélfútta legyen.
A Ládafia Bábszínház egy műhelyvállalkozás, mely keretbe foglal több, egymástól különállónak tűnő, de valójában egy tőről fakadó tevékenységet.

Kiskalász zenekar

Azon túl, hogy nagyon szeretünk nektek élőben együtt zenélni így négyen, külön öröm számunkra hogy szeretitek és keresitek, hiszen zenészként ez a legtöbb amit kívánhatunk. Köszönjük hogy vagytok!!!
Elsőként pár verset zenésítettünk meg Bartos Erika Zsákbamacska kötetéből, de aztán hamar kiderült hogy Erika csodás költeményei újabb és újabb dalokra inspirálnak minket, úgyhogy ebből a szerencsés találkozásból születtek meg első lemezeink.

Szeredás együttes

„A Szeredás Együttes Magyarország legsokoldalúbb hagyományőrzője.”
A Szeredás Együttes legfontosabb küldetése, a néphagyományaink kutatása, óvása, védelme, valamint feldolgozása és bemutatása annak érdekében, hogy a ma embere is átélhesse ezen ősi tradíciók évszázadok alatt kikristályosodott eszmeiségét és jelentéstartalmát.

Ort-Iki Báb- és Utcaszínház

Fontosnak tartják, hogy az előadások függetlenek legyenek olyan technikai feltételektől, mint a világítás, a hangosítás. A játszók és a nézők tere között általában nincs éles határ, a drámai helyzet megoldásában gyakran kap szerepet a közönség.

Kelet Brass Band

Újraértelmezve a fúvószenekar fogalmát, a Kelet Brass Band 2016 márciusában alakult Debrecenben. Az együttes azóta rendszeres szereplője magyarországi és külföldi fesztiváloknak, rendezvényeknek, klubkoncerteknek, utcazene fesztiváloknak.
A zenekar megnyerte a 2017 -es, VI. Ceglédi Utcazene Fesztivál első díját, és a közönség díját is magukénak tudhatták. A nyolc főből álló formáció mai modern slágereket és ismert örökzöldeket szólaltat meg rézfúvós hangszereken, dobszerelésen, énekkel megafonon. A látványosság és a jó hangulat garantált!

Lovaink írták a történelmet…

“A kutya lehet az ember legjobb barátja, de a lovak írják a történelmet.” Kilencven perces utazás a lovak és az emberiség közös történetében, kezdve az ember és a ló legelső találkozásától, egészen napjainking.
Elsőként Kappel Edit a lovak szabadonidomításának nagymestere mutatja be nekünk a lovakkal történtő maximális összhang és harmónia gyönyörűségét, majd hirtelen egy római kori kocsiversenyen találjuk magunkat, amely a Ben Hur című izgalmas filmet idézi fel mindenkiben. Jönnek majd honfoglalás kori hagyományörzők elképesztő lovasíjász bemutatóval, csikósok, pusztaötös hajtók, lélegzetelállító történelmi fogat kavalkád, a híres debreceni huszárok, és legvégül a mai lovassport képviselői mutatják be, hogy hová fejlődött a lovakkal való kapcsolatunk. Egy csodálatos bemutató, amely tiszteletben tartja a múlt értékeit, mégis a jövőbe mutat… Péntek: 12:00 Szombat: 14:30 Vasárnap: 13:30 Jegyek: https://tixa.hu/hortobagyi_lovasnapok2019

About us

SZABÁLYZATOK

News

News and informations