50. Hortobágyi Lovasnapok 2016 július 8-10.

információ

Felhívás, programtervezet, jegyárak. Minden amit tudni szeretnél!

Program

Az 50. Hortobágyi Lovasnapok programtervezete.

Jegyárak

Egy napos, két napos felnőtt és gyermek belépőjegy árak. Nagycsaládosok kedvezménye.

Térkép

A rendezvény térképe.

Galéria

A rendezvény képei.

GYEREKPROGRAMOK, NAGYCSALÁDOS KEDVEZMÉNY

50. Hortobágyi lovasnapok

A pályán a lovaké, a bográcsban a szürkemarháé lesz a főszerep!
Múlt és jelen találkozása a délibábos Hortobágyon. Három nap a csikósok földjén !

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, és a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetése, népszerűsítése. A Hortobágyi Lovasnapok a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy beletartoznak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyerekek.

A Hortobágyi Lovasnapok fél évszázados múltjával az országos szintű lovas rendezvények nagy öregjének számít: az 1671 óta fennálló ménes területén a régi lovasnapok hangulatát megőrizve, ugyanakkor napjaink lovas életének többféle szegmensét bemutatva zajlanak majd az események, melynek kiváló hátteret és keretet nyújt a hortobágyi puszta, mely 1999 óta a Világörökség része.

 • Versenyek

  Fogathajtás, díjugratás, Hortobágyi Csikósok Versenye, díjlovaglás, western versenyek

 • Koncertek

  Rúzsa Magdi, Szabó Balázs Bandája, Kerekes Band, Parno Graszt

 • Országos népművészeti és kirakodó vásár

  Népi iparművészek, kézművesek kirakodó vására

 • gyerekszínpad

  Egész napos program a gyerekeknek

fellépők

Uploaded image

Rúzsa Magdolna

Énekes
2006. május 20-án újjászülettem, mert, hogy megnyertem a Megasztár című vetélkedőt, végre lett közönségem, megnőtt a lelkem és megígértem ezentúl adni fogok, már amit az ember a hangjával adni tud. Semmi mást nem kérek, csak erőt, hogy végig tudjam járni az utamat. Az angyalok velünk…
Uploaded image

Kerekes Band

Zenekar
Kerekes Band – Tízből kilenc betyár ezt fütyüli! The tune preferred by 9 out of 10 outlaws.
Uploaded image

Szabó Balázs Bandája

Zenekar.
Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik.
Uploaded image

Parno Graszt

Zenekar
Mi továbbra is csak muzsikálunk és emberekhez szólunk, amit nem ismeretségért, nyereményért, csillogásért, vagy hasonlóért teszünk, mindössze a zenénk és az érzéseink szeretnénk továbbra is mind több, arra nyitott emberkéhez eljuttatni.
Uploaded image

Apacuka

Zenekar
A magyar irodalom gyöngyszemei mellett egyre több saját vers megzenésítésére került sor, amelyeket a különböző zenei stílusok keveredése izgalmassá és különlegessé tett a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt. 2006-ban megjelent promóciós lemezünk Meseerdő címmel.
Uploaded image

Cimbaliband

Zenekar
“A népzene tehát a természet tüneménye” – mondta Bartók, és ez az állítás a mai világban is megállja a helyét, vallják a Cimbaliband tagjai . Zenéjükben a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi “multikulti” zenekar.
Uploaded image

Szeredás Népzenei együttes

Zenekar
A Szeredás Együttes legfontosabb küldetése néphagyományaink kutatása, óvása, valamint feldolgozása és bemutatása annak érdekében, hogy a ma embere is átélhesse ezen ősi tradíciók évszázadok alatt kikristályosodott eszmeiségét és jelentéstartalmát.
Uploaded image

Kuckó Művésztanya Utcaszínház

utcaszínház
Puccos díszleteit, jelmezeit, valamint az ördögi technikát is hátrahagyva, néhány ócska kellékkel, hangszerrel, és 10 vidám színésszel járja az országot a társulat. Tarisznyájukat jó kedvvel töltik meg, és viszik ajándékba a nevetést a legeldugottabb, legszegényebb települések lakóinak.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS VÁSÁROZÓK RÉSZÉRE

Hírek

Friss hírek és információk