54. Hortobágyi Lovasnapok 2020. július 10-12.

Felhívás, programtervezet, jegyárak. Minden amit tudni szeretnél!

GYEREKPROGRAMOK

Hortobágyi lovasnapok

A pályán a lovaké, a bográcsban a szürkemarháé lesz a főszerep!
Múlt és jelen találkozása a délibábos Hortobágyon. Három nap a csikósok földjén !

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, és a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetése, népszerűsítése. A Hortobágyi Lovasnapok a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy beletartoznak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyerekek.

A Hortobágyi Lovasnapok fél évszázados múltjával az országos szintű lovas rendezvények nagy öregjének számít: az 1671 óta fennálló ménes területén a régi lovasnapok hangulatát megőrizve, ugyanakkor napjaink lovas életének többféle szegmensét bemutatva zajlanak majd az események, melynek kiváló hátteret és keretet nyújt a hortobágyi puszta, mely 1999 óta a Világörökség része.

  • Fogathajtás, nemzetközi díjugrató verseny, Hortobágyi Csikósok Versenye

  • Caramel, Balázs Fecó, Wolf Kati, B.Tóth László, Dánielffy Gergő és az utazók, RED Production, Kelet Brass Band

  • Népi iparművészek, kézművesek kirakodó vására

  • Egész napos program a gyerekeknek

Programok

Caramel

Molnár Ferenc már “Caramel” művésznéven jelentkezett a 2004 őszén induló Megasztár 2. televíziós tehetségkutató versenyre.
A show elején nagy népszerűségre tett szert a Megasztár-rajongók körében, mivel korábban az ő és Bartók Eszter számát már játszották a rádiók. 2005. áprilisában 12 ezer ember előtt énekelt a Papp László Arénában.

Balázs Fecó

1976-ban Koncz Zsuzsa kísérőzenekarához került, majd 1978-ban, erre az együttesre építve megalapította a Korál együttest.
. Az 1981-es táncdalfesztiválon a “Homok a szélben” című dalukkal óriási sikert arattak. 1979-1984 között egymás után hatszor az év legjobb billentyűsének választották. 1986-tól szólókarrierbe kezdett.

Wolf Kati

2011-ben az év női előadója, 2012-ben A Dal zsűritagja volt.
A magyarországi X-Faktor tehetségkutató műsorban tűnt fel 2010-ben. Ő képviselte Magyarországot a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Düsseldorfban, a What About My Dreams? című dallal.

B. Tóth László

2011 novemberétől elindult újra a Poptarisznya c. műsor, ahol 24 órában visszatért a Poptarisznya és a Calypso rádió hangulata.

Dánielfy Gergő és az utazók

Dalaimmal csendet szeretnék kicsit teremteni az emberek életében, megállítani őket egy pillanatra. Még tanulom ezt a képességet, de remélem, jó úton járok.
A zenekar tagjai: Dánielfy Gergő – Ének, Gitár Bóza Kristóf – Gitár Farsang Gergely – Basszusgitár Mits Márton – Billentyű, Saxofon Orosz Balázs – Dob

Debreceni Népi Együttes

A Debreceni Népi Együttes 1950 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy összegyűjtse és műsorában feldolgozza Hajdú-Bihar megye hagyományait, az alföldi magyar néphagyományokat, dalokat, táncokat.
Ma már hazánk minden tánctípusa és dialektusa szerepel az együttes műsorán. A Debreceni Népi Együttes az Örökös Kiváló Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe díjjal büszkélkedhet. 2008-ban megyei Príma díjjal jutalmazták magas színvonalú munkáját. Az együttes fenntartója a Debreceni Művelődési Központ.

Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia

A régi vásári komédiások boszorkányos ügyessége, a vándorszínészek, és muzsikusok páratlan hangulata jellemzi a társulat mintegy 40 perces műsorát.
Amit a társulat garantál: – tartalmas szórakozás kicsiknek és nagyoknak – páratlan látvány, felejthetetlen élmény – izgalmas világszámok védőháló nélkül

Ládafia Bábszínház

A Ládafia Bábszínház az életre keltett anyag színháza, melynek célja, hogy népmeséink könyvekbe kötözött lélegzete újra szélfútta legyen.
A Ládafia Bábszínház egy műhelyvállalkozás, mely keretbe foglal több, egymástól különállónak tűnő, de valójában egy tőről fakadó tevékenységet.

Kiskalász zenekar

Azon túl, hogy nagyon szeretünk nektek élőben együtt zenélni így négyen, külön öröm számunkra hogy szeretitek és keresitek, hiszen zenészként ez a legtöbb amit kívánhatunk. Köszönjük hogy vagytok!!!
Elsőként pár verset zenésítettünk meg Bartos Erika Zsákbamacska kötetéből, de aztán hamar kiderült hogy Erika csodás költeményei újabb és újabb dalokra inspirálnak minket, úgyhogy ebből a szerencsés találkozásból születtek meg első lemezeink.

Szeredás együttes

„A Szeredás Együttes Magyarország legsokoldalúbb hagyományőrzője.”
A Szeredás Együttes legfontosabb küldetése, a néphagyományaink kutatása, óvása, védelme, valamint feldolgozása és bemutatása annak érdekében, hogy a ma embere is átélhesse ezen ősi tradíciók évszázadok alatt kikristályosodott eszmeiségét és jelentéstartalmát.

Ort-Iki Báb- és Utcaszínház

Fontosnak tartják, hogy az előadások függetlenek legyenek olyan technikai feltételektől, mint a világítás, a hangosítás. A játszók és a nézők tere között általában nincs éles határ, a drámai helyzet megoldásában gyakran kap szerepet a közönség.

Kelet Brass Band

Újraértelmezve a fúvószenekar fogalmát, a Kelet Brass Band 2016 márciusában alakult Debrecenben. Az együttes azóta rendszeres szereplője magyarországi és külföldi fesztiváloknak, rendezvényeknek, klubkoncerteknek, utcazene fesztiváloknak.
A zenekar megnyerte a 2017 -es, VI. Ceglédi Utcazene Fesztivál első díját, és a közönség díját is magukénak tudhatták. A nyolc főből álló formáció mai modern slágereket és ismert örökzöldeket szólaltat meg rézfúvós hangszereken, dobszerelésen, énekkel megafonon. A látványosság és a jó hangulat garantált!

Lovaink írták a történelmet…

“A kutya lehet az ember legjobb barátja, de a lovak írják a történelmet.” Kilencven perces utazás a lovak és az emberiség közös történetében, kezdve az ember és a ló legelső találkozásától, egészen napjainking.
Elsőként Kappel Edit a lovak szabadonidomításának nagymestere mutatja be nekünk a lovakkal történtő maximális összhang és harmónia gyönyörűségét, majd hirtelen egy római kori kocsiversenyen találjuk magunkat, amely a Ben Hur című izgalmas filmet idézi fel mindenkiben. Jönnek majd honfoglalás kori hagyományörzők elképesztő lovasíjász bemutatóval, csikósok, pusztaötös hajtók, lélegzetelállító történelmi fogat kavalkád, a híres debreceni huszárok, és legvégül a mai lovassport képviselői mutatják be, hogy hová fejlődött a lovakkal való kapcsolatunk. Egy csodálatos bemutató, amely tiszteletben tartja a múlt értékeit, mégis a jövőbe mutat… Péntek: 12:00 Szombat: 14:30 Vasárnap: 13:30 Jegyek: https://tixa.hu/hortobagyi_lovasnapok2019

Rólunk írták

SZABÁLYZATOK

Hírek

Friss hírek és információk