Hatvany Viktória kiállítása a Hortobágyi Lovasnapokon

Az 51. Hortobágyi Lovasnapokra kilátogató vendégek Hatvany Viktória festőművész munkáit is megtekinthetik.

Hatvany Viktória egyike azoknak a kevés magyar festőnek, akik különleges lehetőséget kaptak az élettől. Ő az egyike azon keveseknek, akik a párizsi LOUVRE-ban, a Carrousel du Louvre-ban mutathatta be képeit a nemzetközi publikumnak 2016-ban. Ez a nemzetközi bemutatkozás meghozta számára a várva várt nemzetközi, illetve a hazai sikert is. Gyűjtők, műkedvelők keresik és vásárolják képeit, tévéműsorokban, rádió műsorokban egyre sűrűbben hallhatjuk, találkozhatunk művészetével.

Képei számos kiállításon vettek részt külföldön (Németország, Japán, Párizs, Svájc stb.) és hazánkban egyaránt.

Festői stílusát autodidakta módon fejlesztette ki – mint sok művésztársához hasonlóan – kisgyermekkora óta élete meghatározó részét képezi az alkotás iránti elapadhatatlan vágy. Tehetsége, egyedi figurái hamar, már gyermekként láthatóak voltak korai műveiben. Gimnázium után, a Szegedi Tudományegyetem jogi karán, Munkaügyi kapcsolatok szakán végzett 2001-ben. Bármennyire is szerette tanult szakmáját, a festék illata erősebb maradt a száraz jognál.

2005-ben érezte először úgy, hogy elegendő és megfelelő színvonalú alkotást hozott lére ahhoz, hogy a nagyközönség elé léphessen. Így honlapján, online mutatkozott be először a nagyvilágnak. Hamarosan számos galéria kereste meg ajánlatukkal. 2005-től nyílt meg számára a művészvilág. Számos lehetőséget kapott egyéni és csoportos kiállításra is. Az internetes galériák közül az Art-Area Galéria mellett döntött. Mai nap is ezt a galériát tartja “a nagy felfedezőjének.”

2009-ben a budapesti Opera Galéria kereste meg, Szőnyi Tibor kurátor felkérésére élete addigi legnagyobb lehetőségét kínálták fel: egy kiállítást Tokyoban. Y-Trip Art Gallery-ben Japán-Magyar Külkapcsolatok 140 éves évfordulója alkalmából – a “Hungarian Spirit” címmel, ahol magyar kortárs képzőművészek csoportosan mutatkozhattak be. Az esemény fontosságát mutatja, hogy a megnyitón a magyar nagykövet mondott beszédet. A képe így többször szerepelt a japán televízióban, újságcikkek jelentek meg az eseményről. 2009-ben úgy érezte technikai tudását finomítani, mélyíteni szükséges, Tóth Gábor realista festőművész tanítványaként fejlesztette magát tovább.

2011-től a svájci Artecorum Galériában, és a gyöngyösi Szinyei Galériában is megtalálhatóak, megvásárolhatóak voltak a képei. 2011. szeptemberében a Magyar Alkotóművészek Galériája választotta tagjai közé, valamint a Novákfalvi Művésztelep is tiszteletbeli tagjának választotta.