Slambucfőző verseny

Időpont: 2017.07.08.

Helyszín: Hortobágy, Mátai Ménes-Bitangkert

A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhetnek.

Főzőhelyek elfoglalása: 08:00-tól

Verseny kezdete: 09:00

Verseny vége: 12:30

Eredményhirdetés: kb. 13:00

 

A főzéshez a tűzifát, továbbá csapatonként 4 fő számára ingyenes belépést a Hortobágyi Lovasnapok szombati napjára a Hortobágyi Nonprofit Kft. biztosítja.

A főzés alapanyagairól és a szükséges eszközökről a csapatok maguk gondoskodnak.

Fődíj: Egy racka juh a Hortobágyi Nonprofit Kft. felajánlásában élő vagy feldolgozott formában.

Értékelési szempontok:

  1. hagyománytisztelet, hortobágyi slambuc jellege (A hagyományos hortobágyi slambuc kizárólag ötféle összetevőből – burgonya, tészta, szalonna, só, víz -készül) – 10 pont
  2. slambuc állaga, pirítás foka – 10 pont
  3. öltözet, tálalás – 5 pont

Jelentkezni: pasztorne.soos.gabriella@hortobagy.eu